Bronvermelding

Alles wat we doen is vaak al eens door een ander gedaan. Op internet is veel informatie te vinden. Van de informatie waarvan ik veel heb geleerd of gebruikt heb staan hier de links.

Linux Home Server Guide
Een van de eerste sites die ik op mijn speurtocht op het web tegen kwam. Op het eerste gezicht geeft de site veel info, later kom je tot de ontdekking dat er weinig veranderd én dat site ook eigenlijk niet af is. Toch een goede bron waarvan veel te leren is.

Daniel Andrade “Home UBUNTU NAS Server
Daniël wees me er op dat alles heel eenvoudig kan en dan toch goed kan werken. Zijn idee voor de kast voor de server was creatief.

Ben Parmeter “The great ubuntu NAS project
Ben Parimeter trok mijn aandacht door een USB-stick als systeem drive te gebruiken. Op die manier heb ik een heel aantal weken gedraaid. Later toch overgestapt op een kleine SSD omdat ik het backup maken niet opgelost kreeg. Verder staan er leuke ideetjes over andere keuzen dan de mainstream die je kan maken

Google’s “Hulpprogramma’s voor Webmasters
Zeer interessante tools om te kijken of je site fouten heeft, welke zoekworden leiden naar je site en op welke plaats ze op zoekpagina’s momenteel staan. Geeft dus informatie hoe e.e.a. zo te verwoorden en op te stellen dat mensen er makkelijker mee kunnen werken.

Google Analytics
Google’s Analytics levert een enorme hoeveelheid informatie over het gebruik van je site, waar de bezoekers in zijn geïnteresseerd, waar je bezoekers vandaan komen en echt nog veel meer. Bijzonder interessant!

Tombuntu “Sending Mail from your system
Tja, je komt er achter dat Ubuntu LAMP geen email kan verzenden. Mijn oplossing heb ik hier gevonden.

Leo Cardinaal
Leo Cardinaal bouwt voortdurend aan zijn website over ubuntu en open source software. Op zijn website vind je goede ideeën hoe moeilijkheden die je tegenkomt, bij het zelf configureren van een server, op te lossen.

Charles Auer
Aanvankelijk startte ik de virtuele machines via een cronjob op de hover. Het nadeel hiervan is dat de virtuele machines abrupt werden afgesloten bij een reboot of shutdown van de gastmachine hover. Hierdoor kunnen er gegevens verloren gaan. Later vond ik op het Amerikaanse Ubuntu forum een oplossing die via een service en door gebruik te maken van het commando “VBOXMANAGE controlvm machine acpipowerbutton” een machine netjes af te sluiten. Deze methode staat op de site beschreven.

Arjan (Info4Admins.com)
#60 Spin Down Idle Hard Disks
Het stoppen van de harddiskmotoren is niet zo eenvoudig. Er bestaan veel mogelijkheden waardoor het niet lukt om dit voor elkaar te krijgen. Arjan en Zack Reed Geven elk een uiteenzetting waarbij veel van deze factoren worden besproken.

The author’s weblog
SharpXS beschrijft hier de configuratie van MiniDLNA is groot detail. Er zijn veel meer instellingen belangrijk om het goed te laten werken.

Laatst bijgewerkt op 28 september 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *