Harddisk’s

Een SSD is gebruikt als systeemdisk in Hover. Het is een  Kingston Technology A400 SSD 2.5 SATA III met een grootte van 120 Gigabyte. Momenteel is slechts 17Gb nodig voor Ubuntu 18.4 met daarop geïnstalleerd alle toepassingssoftware. Om te schrijven heeft deze disk slechts één watt nodig, in rust daalt dit tot 0,4 watt, behoorlijk lage cijfers! Door gebruik te maken van een SSD wordt gemakkelijker harddisk met een grote capaciteit stil te zetten én om een back-up te maken van de moeilijk vervangbare data op deze schijven.

Twee nieuwe harddisks zijn toegevoegd aan deze versie van Hover. Omdat ik heel tevreden ben met de harddisks die werden toegepast in de vorige versie van Hover zijn er de laatste schijven van Western Digital toegepast voor opslag nu met een grootte van 3Tb.

 

Twee harddisks die zijn toegepast in de vorige versie van Hover zijn opnieuw ingebouwd als tweede en derde stap in het backup schema. Deze schijven zijn inmiddels 6 jaar oud maar functioneren nog uitstekend. Voor huidig gebruik worden ze erg weinig gebruikt..Het betreft twee schijven van Western Digital in 2Tb uitvoering van het type Green. In stilstand gebruiken deze schijven slechts 0,6 watt.wd-green

Verder naar “Kast en Voeding

Laatst bijgewerkt op 19 januari 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *