Media Server

De virtuele server Media wordt gebruikt voor alle services die nodig zijn voor het interne netwerk. In dit geval is dat een DLNA Server en een torrent download client.

Bit-torrent Client

bittorrentDeluge is een kleine torrent client voor meerdere platforms. Het is voorzien van meerdere gebruikers interfaces waardoor het ook kan worden gebruikt op een headless Ubuntu server via een webbrowser. Deluge beschikt over een rijke plugin verzameling, in feite, de meeste functionaliteit van Deluge is beschikbaar in de vorm van plugins.  Als laatste is Deluge vrije software en is gelicentieerd onder de GNU General Public License.

DLNA

dlnaDLNA staat voor Digital Living Network Alliance. Apparaten met een DLNA-symbool kunnen communiceren met andere apparaten die ook voorzien zijn van het symbool.
Hiermee is het mogelijk om muziek, foto’s en films tussen apparaten te delen en af te spelen. De apparaten zijn dan bedraad of draadloos met elkaar verbonden. DLNA is niet beperkt tot deze server ook smartphones, tablets, camcorders, fototoestellen of versterkers kunnen via DLNA communiceren. kunnen communiceren met andere apparaten die ook voorzien zijn van dit symbool.

Laatst bijgewerkt op 13 september 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *