NextCloud

Installatie van NextCloud kan worden uitgevoerd op verschillende versies van Linux. Voor Hover is gekozen voor Ubuntu server 20.04.1 vanwege de goede support en omdat er veel ervaring mee is opgedaan. De installatie vereist een web applicatie, een database manager en een programmeertaal.

SSH

De server heeft geen beeldscherm en ook geen toetsenbord. Om de server van af een andere computer te kunnen aanpassen wordt SSH gebruikt. Op een Windows machine kan Putty worden gebruikt om verbinding te maken.

Apache

Apache HTTP Server Project is een gezamenlijke software ontwikkeling inspanning die er op gericht is een robuuste vrij beschikbare webserver ter beschikking te hebben die kwalitatief, met goede mogelijkheden is uitgerust. Dit project is deel van de Apache Software Foundation.

PHP

PHP, dat staat voor “PHP: Hypertext Preprocessor” is een wereldwijd gebruikte “Open Source general-purpose scripting language” die speciaal is ontworpen en uitstekend kan worden gebruikt voor web toepassingen en kan worden geïntegreerd in html. De syntax komt voort uit C, Java, and Perl, en is makkelijk om te leren. Het belangrijkste doel van de taal is om webontwikkelaars in staat te stellen snel dynamisch gegenereerde webpagina’s te schrijven, maar u kunt veel meer doen met PHP. Op de server wordt PHP gebruikt door NextCloud.

MariaDB

MariaDB Server is een van de meest populaire databaseservers ter wereld. Het is gemaakt door de oorspronkelijke ontwikkelaars van MySQL en blijft gegarandeerd open source. Bekende gebruikers zijn onder meer Wikipedia, WordPress.com en Google. Ook NextCloud maakt bij voorkeur gebruik van MariaDB. MariaDB zet gegevens om in gestructureerde informatie in een breed scala aan applicaties, variërend van bankieren tot websites. Het is een verbeterde, drop-in vervanging voor MySQL. MariaDB wordt gebruikt omdat het snel, schaalbaar en robuust is, met een rijk ecosysteem van opslagengines, plug-ins en vele andere tools waardoor het zeer veelzijdig is voor een breed scala aan gebruikssituaties. MariaDB is ontwikkeld als open source software en als relationele database. biedt een SQL-interface voor toegang tot gegevens. De nieuwste versies van MariaDB bevatten ook GIS- en JSON-functies.

Redis

Redis is een open source (BSD-licentie), in-memory datastructuuropslag, gebruikt als database, cache en berichten verspreider. Het biedt hoge beschikbaarheid via Redis Sentinel en automatische partitionering met Redis Cluster. NextCloud gebruikt Redia als cache.

SSL encryptie met Letsencript

Let’s Encrypt is een gratis, geautomatiseerde en open certificeringsinstantie (CA) die wordt uitgevoerd ten behoeve van het publiek. Het is een dienst die wordt aangeboden door de Internet Security Research Group (ISRG). We geven mensen de digitale certificaten die ze nodig hebben om HTTPS (SSL / TLS) voor websites gratis en op de meest gebruiksvriendelijke manier mogelijk te maken. We doen dit omdat we een veiliger internet willen creëren dat onze privacy respecteert. We beveiligen onze server met Letsencrypt om de site te beveiligen met SSL

Last Updated 22 november 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *